Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aktualizacja forum
#1
Jak pewnie widzieliście, forum pół dnia nie działało - było to związane z aktualizacją skryptów. Jeśli zauważycie jakieś nieprawidłowości piszcie śmiało w tym wątku.
Wielka kicha, pulsometr i 100mm skoku z przodu. Kros kantry jak nic...
foxiu.pl | endurotrophy.pl
Odpowiedz
#2
U mnie brakuje treści w niektórych starszych postach. Dajmy na to w temacie:
http://www.forum.emtb.pl/showthread.php?tid=171
na np. pierwszej stronie treść jest tylko w postach nr 3, 5, 9, 10. Z tym, że nie wiem jak było przed aktualizacją Smile
Odpowiedz
#3
U mnie te same objawy...
Odpowiedz
#4
owszem, zauważył to już Malauch - możliwe że przywrócimy posty z kopii zapasowej, może rozwiąże to też problem polskich znaków...
Wielka kicha, pulsometr i 100mm skoku z przodu. Kros kantry jak nic...
foxiu.pl | endurotrophy.pl
Odpowiedz
#5
U mnie zielone kuleczki gasną wreszcie od razu, duży + Smile
Odpowiedz
#6
Jeżu malusieńki, no zostawić samych na parę godzin i zaraz przemeblowanie robią :p
Piknie, panowie, piknie!
Ucz się od dnia wczorajszego, żyj dniem dzisiejszym, a jutro napełniaj marzeniami!
Odpowiedz
#7
Ha! Chyba udało mi się zlikwidować problem pustych postów i błędnych polskich znaków na forum - jak ktoś coś zauważy proszę o informacje Smile
Wielka kicha, pulsometr i 100mm skoku z przodu. Kros kantry jak nic...
foxiu.pl | endurotrophy.pl
Odpowiedz
#8
Ja mam w końcu spostrzeżenie do grafiki i ogólnie wyglądu forum. Działa, ale tylko rano Big Grin Jak mam szybszy internet tudzież serwery nigdzie nie są przeciążone. Innego wyjaśnienia nie mam.
Odpowiedz
#9
sprawdź też po południu, robiliśmy z Malauchem "remont silnika" Wink
Wielka kicha, pulsometr i 100mm skoku z przodu. Kros kantry jak nic...
foxiu.pl | endurotrophy.pl
Odpowiedz
#10
No ślady walenia młotkiem udało się Wam ładnie zamaskować :p Przeszliście na napęd hiperprzestrzenny?
U mnie działa łokej, dobra robota!
Ucz się od dnia wczorajszego, żyj dniem dzisiejszym, a jutro napełniaj marzeniami!
Odpowiedz
#11
No elegancko, a może by tak przy okazji zmienić tło forum z bieli na taki kremowy, jak jest na stronie głównej, albo dać tu i tam taki lekko oliwkowy?
Watching television is like taking black spray paint to your third eye.
Bill Hicks
Odpowiedz
#12
Po południu już nie działa, spoko. Przywykłem Tongue
Odpowiedz
#13
W temacie o siwatelkach njapierw niw widzialem posta Strarzaq'a, po napisaniu mojego pojawil sie ale zwielokrotniony kilku krotnie.

Ciekawostka, przedtem tego nie bylo.
po "pokaz dzisiejsze posty' pokazuje, w czym nie ma niczego specjalnego, ale te uprzednio przeczytane sa odznaczone. na starym silniku wszystkie pojawialy sie jako nieprzeczytane.
Odpowiedz
#14
U mnie dziala wszystko chyba dobrze. Nowy wyglad mi sie z poczatku nie podoba, ale ja zawsze tak mam. Taki jakis kontrastowy jakby sie bardziej zrobil. Dziwnie troche wyglada ta zmienna szerokosc lewego panelu posta, np u Krolika jest bardzo szeroka, ale w sumie to nie powinno przeszkadzac.

Problematyczne wydaje mi sie natomiast polaczenie autora i tytulu tematu w spisie postow. Nie wiem czym to bylo podyktowane. Ja mam rozdzielczosc 1024, powiekszenie strony w Operze 140% (duze litery) i stary uklad miescil mi sie akurat na szerokosc. A teraz kolumna, ktora byla nieraz przeciazona dlugim tytulem dostala jeszcze autora na dodatek.

Wielkie brawa za przywrocenie polskich liter w starych postach! Przez dlugie zimowe wieczory bede mogl sobie w koncu przesledzic dluga droge Pacmana od poczatku do bana Smile
Odpowiedz
#15
Niby wszystko działa dobrze ale silnik chyba bardziej wymagający dla przeglądarki - na E51 mi często zrywa jak wybiorę temat.
No i dziś od rana uparcie jak walę w ostatni post w temacie Mój rower (od kondiego) to wyświetla mi pierwszy post (cegły) a jak chcę przejść do ostatniej strony i postu kondiego, to nie ma takowego:/
Dowodzi to wprost, że kondi nie ma nic ciekawego do powiedzenia, prawda?
Odpowiedz
#16
(22.11.2009, 09:37)krolik napisał(a): Niby wszystko działa dobrze ale silnik chyba bardziej wymagający dla przeglądarki - na E51 mi często zrywa jak wybiorę temat.
No niestety tego nie da się ukryć. Jednak nowy silnik ma parę użytecznych bajerów, szczególnie dla adminów i moderatorów. Głównym powodem przejścia na nowy silnik były kwestie bezpieczeństwa. Poprzedni został już bez wsparcia.
Jednak może z nową Operą Mini wszystko ruszy? Na razie jest dostępna tylko Beta, ale i tak wiele stron działa mi lepiej niż na poprzedniej.
(22.11.2009, 09:37)krolik napisał(a): No i dziś od rana uparcie jak walę w ostatni post w temacie Mój rower (od kondiego) to wyświetla mi pierwszy post (cegły) a jak chcę przejść do ostatniej strony i postu kondiego, to nie ma takowego:/
Dowodzi to wprost, że kondi nie ma nic ciekawego do powiedzenia, prawda?
Ale ciągle na E51, czy już na kompie?
www.emtb.pl
___________________________
komórczak: (+48) 517 752 328
e-mail: michal.jurewicz@emtb.pl


Odpowiedz
#17
na kompie. jak wejde manualnie w ten dział to tez ostatni niby jest kondiego ale odpala pierwszą strone
Odpowiedz
#18
(22.11.2009, 10:02)krolik napisał(a): na kompie. jak wejde manualnie w ten dział to tez ostatni niby jest kondiego ale odpala pierwszą strone
W sensie, że jak klikniesz strzałeczke "idź do nieprzeczytanego postu", to zamiast do ostatniego to otwiera Ci pierwszą strone? Widać, że jakimś tam sposobem skrypt ma zaznaczone, że pierwszy nie przeczytany przez Ciebie post jest na pierwszej stronie.
A jeśli klikasz na ostatnią stronę manualnie a i tak otwiera się pierwsza to już nie wiem co to może być.
SOA (Standardowa Odpowiedź Admina) #1 - dziwne u mnie działa Wink
www.emtb.pl
___________________________
komórczak: (+48) 517 752 328
e-mail: michal.jurewicz@emtb.pl


Odpowiedz
#19
na stronie tytuowej jest zawsze pokazane jaki temat miał wpis jako ostatni. No i info od kogo ostatni post. Jak klikasz w osobę to widzisz jej szczegóły. Jak klikasz temat to otwiera się na ostatnim poście. Tak jest normalnie u mnie. A tu widzę,że w dziale sprzęt ostatni jest wpis kondiego w temacie mój rower i jak klepie mój rower to odpala się pierwszy post cegły. Jak wtedy klepie ostatnia 97 stronę to nie ma tam wogóle wpisu kondiego. Inne działy działają jak zawsze.
Odpowiedz
#20
Też tak mam. Niby tam jest 97 podstron, jak kliknę na 97, to ostatni jest post pHarrego. Jak zmienię ręcznie w pasku adresu na 98, to mnie przekierowuje na 1. Jak kliknę "Odpowiedź", to dopiero wtedy na dole w podglądzie tematu widzę te posty. Pod IE to samo.
Odpowiedz




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości